7960x bekeken sinds 30 mei 2017
VVZA JO-15-1 – Zuidvogels JO15-1 0-2 11 nov’17

Teamblog

VVZA JO-15-1 – Zuidvogels JO15-1 0-2 11 nov’17

VVZA JO-15-1 – Zuidvogels JO15-1 0-2 11 nov’17“winstpartij JO15-1 in uitduel bij VVZA”
Rust: 0-1
Eindstand: 0-2
Doelpuntenmakers: Omar en Tarik.

Na de plichtmatige overwinning op Huizen JO15-2 stond er voor Zuidvogels JO15-1 afgelopen zaterdag een volgende ontmoeting op het programma tegen een ploeg die onderaan de ranglijst bivakkeert. VVZA JO15-1 met slechts 4 punten op een 11e plaats leek dan ook op voorhand een te nemen horde voor onze boys.

Als bezoekers nam Coen de aftrap van deze wedstrijd op sportpark Emiclair te Amersfoort. Zuidvogels zocht de aanval, kreeg kansen maar moest ook toezien hoe de thuisploeg mogelijkheden kreeg. Het spel ging op en neer maar was erg onrustig van beide ploegen in het 1e deel van de wedstrijd, zelfs enigszins saai te noemen. Zuidvogels kreeg de betere kansen maar was tot aan de 18e minuut niet scherp in de afronding toen Omar dan toch de score wist te openen. Coen ging goed door tot de achterlijn en zijn op maat gegeven voorzet bereikte Omar die knap om zijn tegenstander heen draaide en met links binnen wist te schieten, 0-1. Het 1e bedrijf kabbelde voort en Zuidvogels bleek wederom niet in staat om het overwicht in doelpunten om te zetten. De thuisploeg speelde op het randje en ging er af en toe overheen, dit leverde hun in de 25e minuut een 1e gele kaart op na natrappen op Sem in 25e minuut. Ondanks het overwicht aan kansen gingen we met slechts een 0-1 voorsprong de rust in.

In de beginfase van de 2e helft wist Zuidvogels te scoren. De grensrechter van VVZA vlagde in 1e instantie voor buitenspel maar trok zijn vlag weer in waardoor er doorgespeeld werd. Nadat Zuid had weten te scoren ging de scheidsrechter toch in overleg en besloot alsnog het doelpunt af te keuren, vreemde en warrige moment. In de 8e minuut was het Tarik die de score dan toch wist te verdubbelen tot 0-2. In een 2 tegen 1 situatie hield Omar goed het overzicht, zijn pass op de vrij staande Tarik werd vervolgens door laatstgenoemde beheerst afgerond. Ook nu weer een Zuidvogels die de betere ploeg was, zonder overigens erg goed te spelen, maar ook nu ontbrak het aan de scherpte voor het doel om de score op te voeren. Dan blijft het altijd spannend want maakt de thuisploeg de aansluitingstreffer dan kan het zo nog maar eens raar lopen, getuige het spelverloop eerder deze competitie tegen Spakenburg. Zuidvogels liet het ditmaal niet zover komen. Uiteindelijk eindigde Zuid nog wel met 10 man, in de 24e minuut een harde overtreding op Gijs, welke onbestraft werd gelaten door de scheidsrechter. Gijs heeft het nog even geprobeerd maar bleek toch te geblesseerd en verliet het veld. De wedstrijd liep op zijn einde en Zuidvogels kon weer 3 punten toevoegen aan zijn totaal.

Absoluut een terechte overwinning zonder echt goed te spelen, achterin de nul gehouden is prima maar gezien de hoeveelheid doelkansen een veel te lage score.

Midweeks zal de JO15-1 wederom oefenen tegen Hoofdklasser Huizen JO15-1 alvorens het sterke SO Soest te ontvangen op sportpark de Wolfskamer.
Arjan
Auteur: Arjan Hartevelt | 14 november 2017

Tags

  • Geen tags gekoppeld

Foto's (21)

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in